1 – Viinipennut

Pentue 1; VIINIPENNUT

Ensimmäinen pentueeni syntyi 20.11.2003. Pentueen emänä on iki-ihana Tuikkumme, Tupla-Täplän Tuikku ja isänä Hippi, Rusthollin Hermes. Pentuja syntyi viisi: kaksi narttua ja kolme urosta. Tässä lyhyesti tietoa pennuista:

Pentu 1: Scotstyles Sauvignon Blanc, Blanca. Blanca on lähes täysin valkoinen (korvissa pilkkuja ja masussa musta piste) parson tyttö, joka asustelee emäntänsä Joannan ja isäntänsä Mikon kanssa Helsingissä. Blanca on kilpaillut agilityn medi 3 luokassa, mutta harrastus on viime aikoina jäänyt vähän vähemmälle. Blancalla oli syntyessään maksashuntti ja sille jouduttiin tekemään hankala leikkaus alle vuoden ikäisenä. Onneksi Blanca selvisi leikkauksesta hyvin. Iho-oireet ovat vaivanneet Blancaa ja sillä onkin joitakin allergoita. Blanca on erittäin oppivainen ja fiksu parson ja se osaa paljon erilaisia temppuja.

Pentu 2: Scotstyles Sharp Semillion, Semi. Semi on muuten valkoinen poika, mutta puoli päätä on tricolour värinen, joskin se on vaalentunut lähes ruskeaksi. Semi asustelee nykyään emäntänsä Maijan ja isäntänsä Jounin kanssa Klaukkalassa. Semikin harrastaa agilityä ja sillä olisi siihen hyvät lahjat; se saattaa olla emännälleen kuitenkin hieman liian haastava kun nopeutta piisaa reippaasti! Semin kaverina asustelee nykyään myös sijoitusnarttuni ja Chilin pentu Liekki!

Pentu 3: Scotstyles Spicy Shiraz, Shira. Shira on muutoin valkoinen, mutta sillä on musta baskeri päässä ja hieman mustaa kaulalla. Shira jäi alun perin meille, ex-mieheni Esan koiraksi. Shiralla kisattiin agilityssä ja se oli parhaimmillaan todella nopea. Se pääsi 3-luokkaan ja teki sielläkin useita hienoja 0-ratoja ohjauksessani. Ongelmaksi agilityssä muodostui epätasaisuus, sillä toisinaan Shira ei liikkunut juuri minnekään ja heitti sijaistoiminnot päälle kesken radan. Eron yhteydessä Esa ei Shiraa halunnut pitää ja kun sillä oli hankaluuksia sekä Tuikun että Chilin kanssa, oli parasta etsiä sille uusi koti. Shiralle on hyväksi olla se ainoa koira laumassa. Shira asuu Klaukkalassa Johannan, Pepen, Kiian ja Pipsan (ihmislapsia ;)) seurana!

Pentu 4: Scotstyles Noble Nebbiolo, Lenni. Lenni oli muutoin valkoinen, mutta sillä oli täydellinen tricolour maski ja musta häntämerkki. Ikävä kyllä Lenni sairastui linssiluksaatioon; sen silmät leikattiin, mutta ne eivät oikein koskaan tulleet kuntoon lääkityksestä ja hoidosta huolimatta. Lopulta Lenni jouduttiin lopettamaan sen kärsimysten vuoksi joulukuussa 2009 :(  Lenni kisasi agilityssä mini 3 luokassa omistajansa Saran kanssa ja he pääsivät mukaan jopa SM- kilpailuihin kesällä 2008.

Pentu 5: Scotstyles Sir Sangiovese, Sampo. Sampo on muutoin valkoinen, mutta sillä on täydellinen tricolour maski. Sampo asustelee Marikan kanssa Turussa ja kisaa harvakseltaan agilityn 3-luokassa. Sampossa on vähän samaa ”vikaa” kuin Shirassakin: vauhtia on periaatteessa tarpeeksi, mutta motivaatio ei aina riitä pitämään vauhtia yllä. Sampo on sittemmin saanut seurakseen Kosto parsonin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>