Tuikku

Koko nimi: Tupla-Täplän Tuikku 
Tuikku jalostustietokannassa:  http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=ER15656/02&R=339 
Syntymäaika: 26.1.2002
Säkäkorkeus: n. 35-36 cm


Paino: n. 8kg
Silmät: PLL kantaja, silmät ok
Polvet: OK
Hampaat: OK
Näyttelyt: 1x serti (ROP Prt:n erikoisnäyttelyssä 2005)
Agility: FI AVA, FI AVA-H, SM- pronssia v. 2006, SM-6 v. 2007, SM-10 v. 2008, SM-11 v. 2011, joukkue SM pronssia 2009 (Rima), joukkue SM kultaa 2011 (Rima)
Tuikulla on vaadittavat nollat kasassa myös vuoden 2013 SM-kisoihin ja jos mitään loukkaantumisia ei satu, starttaa Tuikku SM-kisoissa vielä tänä vuonna. Nämä ovat 11,5 vuotiaan Tuikun yhdeksännet SM-kisat :)

Tuikku, ihana Tuikku… Tuikku on ensimmäinen parsonini, Tupla-Täplän kennelistä Tarjalta hankittu, toiveideni mukainen koira. Valon tytär Tuikku on tuonut iloa ja touhua elämääni. Tuikku on ollut pennusta lähtien nopea oppimaan ja se on kulkenut mukanani lähes kaikkialle. Se on ollut maskottina töissä (ei tosin ihan viime aikoina kovinkaan usein) ja olemme reissanneet sen kanssa ympäri Suomen agilitykisojen merkeissä.

Tuikku on aina ollut temperamenttinen, melko dominoiva ja terävä, mutta erittäin ystävällinen, iloinen ja temppuja rakastava koira! Se on laumamme johtaja, jonka ei johtajuudestaan tarvitse tehdä sen suurempaa numeroa. Nuorempien satunnaisille hormonitoiminnasta johtuville pärinöille se yleensä kohauttaa vain olkapäitään ja toteaa, että ”ihan sama, ole sitten tollanen”. Tuikku on aina valmis agilitytreeneihin ja se tekee töitä suurella sydämellä. Olen aivan varma, että se juoksisi radalla vaikka jalat altaan. 

Oman lauman koiriin Tuikku suhtautuu hyvin ja hyväksyy myös laumaansa uudet tulokkaat. Täysin vieraisiin koiriin se suhtautuu vähän vaihtelevasti: periaatteessa kaikki ovat ok, mutta rähisevät nartut saavat Tuikun kyllä hieman hermostumaan… ;)  

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>