Fly

Koko nimi: Double Barrel’s Tasty Toscana
Fly jalostustietojärjestelmässä: http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI50346%2F09
Syntymäaika: 29.7.2009
Säkäkorkeus: 31-32cm
Paino: n. 6kg
Silmät:  Silmät ok 21.5.2014
Geenitestit: PLL clear, LOA clear, SCA clear
Polvet: OK 0/0
Hampaat: Molemmat P4 puuttuvat, purenta normaali
Muuta: Alakulmahampaat jouduttiin oikomaan, olisivat muuten osuneet kitalakeen
Agility: FI-AVA, FI-AVA H ; valionarvot saavutettiin samana viikonloppuna (23.-24.2.2013) sopivasti Flyn ”mammaloman” jälkeen. Ikää Flylla oli valionarvon saavuttaessaan 3,5 vuotta.

Tulevat pentueet: Flyn ensimmäinen pentue syntyi 25.11.2012 Pitkän harkinnan jälkeen teetin Fly:lla tuon yhden pentueen. Harkitsin asiaa pitkään, koska Fly:n hampaat on oiottu (alakulmahampaat olisivat osuneet kitalakeen). Hammaslääkäri Niina Luotosen (Anident) mukaan näiden yksittäisten hampaiden asentovirheiden (dentaalinen ongelma) periytymiskaaviota ei tunneta. Flyn pennuilla jouduttiin pysyviä hampaita kuitenkin jonkin verran painelemaan, osalla hyvin vähän, muutamalla vähän enemmän. Kaikkien pentujen hampaat ja purenta ovat nyt kuitenkin täydelliset. Flyn pentujen omistajat ovat olleet hyvin tyytyväisiä koiriinsa ja ne ovat luonteeltaan aivan mahtavia; kivoja sekä kotona että harrastuksissa. Meillähän on kotona Flyn pentu Flow, enkä olisi paljon parempaa voinut toivoa :) <3 Kaikki 5 Flyn ja Tintinin pentua harrastavat agilityä ja ovat osoittaneet siihen erittäin hyvää taipumusta. Pennuista kaksi kilpailee agilityn 3- luokassa ja loput 3 vielä toistaiseksi 1- luokassa. Vauhti (tai ainakaan sen puute ;) ) ei ole ongelma :)

Flyn toinen pentue syntyi 13.3. ja saldona oli lopulta yksi tyttö ja yksi poika. Tarkoitus oli steriloida Fly tämän pentueen jälkeen, mutta pienestä pentuekoosta johtuen (ja siitä, että me emme siitä pentua saaneet) jätän vielä mahdollisuuden kolmannellekin pentueelle. Tätä ei kuitenkaan ole vielä päätetty. Jos kolmannet pennut teetetään, ne teetetään vuoden 2016 aikana.

tammi2010-loka2010 311 (2)

Fly, suloinen pentumainen Fly! Fly on nimensä veroinen lentäjä; tuulen nopea pienen pieni koira. Se on aina hyväntuulinen, rakastaa ihmisiä (erityisesti lapsia) ja  on kova pusuttelemaan. Sillä on myös sekä saalistus- että riistaviettiä ihan riittämiin ja se rakastaa uimista ja veteen hyppimistä! Fly ei ensialkuun vaikuta ollenkaan terrieriltä, eikä sillä ole kovin vahvaa dominanssia. Taistelutahtoa on kuitenkin paljon, eikä se koskaan luovuta, väsy tai jätä mitään kesken. Se tulee toimeen lähes kaikkien koirien kanssa. Agility saa Fly:n melkein sekoamaan, mutta sillä on äärimmäisen hyvä keskittymiskyky ja innostuneenakaan se ei turhaudu. Ihana harrastuskoira!!!

tammi2010-loka2010 307

Fly ja Timo aloittivat kisaamisen vuoden 2011 helmikuussa. Se on sekä agi- että hyppyvalio ja on saavuttanut useita luokkavoittoja mini-3 luokassa. Se on nopea ja tekee kaiken aina täysillä; potentiaalia olisi ihan Suomen huipulle, kunhan isäntä vain pysyy vauhdissa mukana ja muistaa tehdä ohjauskuviot ajoissa :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>