Pentuja tulossa Flowlle ja Freyalle

Hups ja hups, tää päivitys alkaa olla todella harvinaista, sitä se facebook teettää :(

No, tässä välissä on taas tapahtunut kaikenlaista, mutta pääosin elämä on ollut rullannut niin kuin ennenkin: töitä, kisoja, treenejä, hoitokoiria jne jne. Pitää vissiin poimia facebookiin viime vuodesta tehty kooste tänne jonnekin niin tulee edes jotain päivitettyä.

Flown pentujen jälkeen tässä välissä oli yhdet (omasta mielestä) aivan upeat pennutkin: Una (Flyn ja Elmon tyttären) ja Kuri (Maanmainion Finn McMissile) saivat neljä suloista, vauhdikasta ja kaunista pentua. Pennut ovat nyt 16 viikkoisia ja olen niihin ainakin tässä vaiheessa todella tyytyväinen. Luonteeltaan ovat tosiaan vauhdikkaita, tekevät kivasti ihmisen kanssa töitä ja ulkomuodoltaankin ovat upean näköisiä! Tuo ulkomuoto on tietysti vain bonus, kivoja ja terveitä koti- ja harrastuskoiriahan tässä ensisijaisesti koitetaan kasvattaa, kaikki muu on sitten plussaa!

Seuraavaksi pentuja on tulossa Flowlle ja Freyalle. Flown pentujen odotetaan syntyvän viikolla 38 ja Freyan pentujen viikolla 39.

Flown ja Buddhan pennut
Flow on ensimmäinen koiramme, jolle on tulossa kolmannet (ja samalla myös viimeiset pennut). Minusta yhdet tai kahdet pennut ovat hyvälle nartulle sopiva määrä, mutta jos jälkeläisnäyttö on hyvää ja kokonaisuus muutenkin hyvä (emä hyvässä kunnossa, synnytykset sujuneet hyvin jne) niin olen mielessäni jättänyt avoimeksi mahdollisuuden kolmansista pennuista ja nyt ne ovat siis tulossa. Olen ollut todella tyytyväinen Flown pentuihin; kokonaisuutena ne ovat luonteeltaan kivoja, ainakin toistaiseksi terveitä ja rakenteeltaan hyviä. Yhdellä on häntämutka, mutta se ei sen elämää haittaa millään tavalla. Flown pennuilla on suuri motivaatio työskentelyyn ja ne ovat helppoja kotikoiria ja sosiaalisia toisten koirien kanssa; tulevat siis pääosin kaikkien kanssa toimeen. Lisäksi Flow on itse ollut terve, sen silmät, selkä, lonkat, kyynärät ja polvet todettu terveiksi, ei ole allergioita tai muita vaivoja. Flow ei metsästä eikä sitä ole (vielä) viety luolakokeeseen, mutta sillä on kyllä rohkeutta painua luoliin ja kohdata siellä riista. Minulla ei ole osaamista arvioida sen toimivuutta, joten mielenkiinnosta on tarkoitus viedä se kokeeseen ensi keväänä. Luonteeltaan Flow on kotioloissa rauhallinen, helppo ja kuuliainen. Laumassa se on äärimmisen tasapainoinen eikä ole ikinä provosoitunut mistään. Se täyttää 6 vuotta eikä ole koskaan tapellut kenenkään kanssa. Agilityssä Flow on kaksoisvalio. Se on nopea, mutta kuuliainen, ei ehkä meidän nopein koira, mutta sen pennut ovat tähän asti perineet mumminsa Flyn nopeuden ja innon. Flown osalta pennut ovat jonkin verran ”häirinneet” sen kisaamista. Flowlle valitsin sulhaseksi Hollannista tuomamme Buddhan (Zodiac V.’T Runsel). Buddha on varsin komea ja näyttelyissäkin pärjännyt todella kivaluontoinen poika. Sen näyttelymenestystä selatessa voi silmiin osua pari EVA- mainintaa (ei voi arvostella), jotka johtuvat pöydällä pakittamisesta. Koiran luonne on terveyden ohella se tärkein jalostuskriteeri, enkä lähtökohtaisesti uskalla käyttää yhtään arkaa tai epävarmaa koiraa jalostukseen, niistä kun ei tiedä miten ne ominaisuudet periytyvät. Toisaalta Buddha on murtanut jalkansa ihan pienenä pentuna ja sitä on hoidettu silloin eläinlääkärissä (pöydällä tietysti), eli sinänsä tuo kokemus on varmasti ollut ikävä. Asiaa pohdittuani totesin, että kun tuo pöydällä muutamaan otteeseen tapahtunut pakitus on ollut ainoa ”ongelma” niin en nyt ota siitä sen suurempaa murhetta. Toin itse Buddhan Hollannista noin 4kk ikäisenä ja se matkusti kanssani lentokoneessa. Lentokenttä oli kiva paikka, kaikki ihmiset oli kivoja, lentokone oli kiva, minä olin kiva, kaikki oli hauskaa ;) Lisäksi Buddha vietti viikon meidän kanssamme reissussa ja olen täysin vakuuttunut sen luonteesta :) Matkustimme viikon asuntoautolla ja Buddha oli mukanamme joka paikassa ja sille uusissa tilanteissa: Ensin vietimme kisaviikonlopun Raumalla, missä se oli ihmis- ja koirahälinässä pari vuorokautta, sitten suuntasimme kohti Norjaa ja Lofootteja ja yövyimme erilaisilla leirintäalueilla, vaelsimme jne. Se matkusti neljän nartun kanssa, joista kahdella oli juoksu. Ensimmäisenä päivänä se haukkui Flown perään innokkuuttaan, mutta loppureissu sujui äänettömästi ja ilman minkäänlaisia ongelmia missään uusissa tilanteissa. Ehkäpä siis jätämme parin pakituksen pöydällä omaan arvoonsa, kun ihmisten, koirien jne kohtaamisissa ei ollut mitään ongelmaa. Lisäksi se oli kuin unelma käsitellessä ja nyppiminen jne oli äärimmisen helppoa. Harrastustilanteissa en sitä nähnyt, mutta koirassa on virtaa ja se kuulemma on nopea agilityssä :)
Odotan näistä pennuista innokkaita harrastuskoiria. Itselle on tarkoitus jättää tästä tai Freyan pentueesta yksi pentu.

Freyan ja Kiwanon pennut
Freya on meidän nuorin, vilkkain, innokkain ja nopein koira. Virtaa ja intoa piisaa vaikka muille jakaa ja osalle se voi olla jopa vähän liiankin ”tättähäärä”. Ei ihan jokaisen koira, mutta ehdottoman ”kiltti” (vaikka tuota sanaa vähän vierastankin), mukautuva ja laumassa erittäin hyvin toimeen tuleva koira. Sanoinko jo, että se on vilkas? ;) Sitä se tosiaan on. Aina valmis toimintaan, tekee kaiken täysillä, moottori ei sammu eikä se koskaan kysy ”onko pakko mennä” satoi tai paistoi. Aina ensimmisenä joka paikassa. Mutta: se osaa myös rauhoittua, rakastaa kaikkia täysillä (lapsia, aikuisia, koiria…) ja nauttii sylissä olosta, läheisyydestä ja huomiosta. Iloinen ja positiivinen Harrastuskoira isolla H:lla. Agilityssä se on erittäin lupaava ja vauhti riittää varmasti ihan miten pitkälle tahansa jos ohjaaja vaan pysyy kyydissä mukana. Se on vasta aloittanut kisauransa ja senkin se teki lähinnä koemielessä, joten tuloksilla ei vielä juhlita kun esteosaamisessa on vielä puutteita. Se kuitenkin keskittyy ohjaajan kanssa tekemiseen 100% eikä mikään ympärillä oleva (koirat, ihmiset, meteli tms.) häiritse sitä mitenkään. Eipä kyllä häiritse sen äitiä tai mummiakaan, mutta kaikki koirat eivät ole tällaisia ja siksi tämän mainitsin ;)
Freyalle halusin valita hieman sitä itseään rauhallisemman sulhasen, sillä rajansa kaikella ;) vaikkei tuo Freyan into mitenkään meitä häiritse. Ehdoin tahdoin ei pidä kuitenkaan kaivaa verta nenästään, koska kahden tuollaisen yhdistäminen voisi tuottaa hallitsemattomia sähköjäniksiä, eikä se ole tarkoitus. Alunperin tarkoitus oli lähteä Saksaan sitä astuttamaan, mutta aikataulullisesti tilanne oli tällä kertaa mahdoton ja pohdinnan ja tutun kasvattajan avulla (kiitos Tiinalle) päädyin sitten Klainon Erlanttiin eli Kiwanoon. Kiwano asui meillä sunnuntaista torstaihin ja oli ilo kyllä saada tutustua siihen lähemmin. Kiwano on Freyaa rauhallisempi, mutta kuitenkin innokas, iloinen ja tasapainoisen oloinen nuori mies. Komeakin se on ja kaikki näyttelytuomarit ovat siitä pitäneet myös. Kiwano harrastaa hakua ja tekee mielellään omistajansa kanssa töitä. Meillä ollessaan se oli kuin kotonaan ja tuli hyvin toimeen kaikkien meidän koirien kanssa. Illalla se tuli sohvalla Timon syliin, joten totesimme sen kaikin tavoin kivaluonteiseksi koiraksi.
Freyalta on tutkittu silmät, polvet, lonkat, kyynärät ja selkä terveiksi, samoin se on kaikkien olemassa olevien geenitestien osalta clear, eli ei kanna mitään tiedossa olevia geenitestitse tutkittuja sairauksia.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>