Ilolle tulossa pentuja

Ilo on varmuudella kantava ja pentuja on tulossa parin viikon päästä! Ensi viikon loppupuolella saamme tarkempaa tietoa pentujen määrästä, mutta jo nyt on tiedossa, että pentue ei ole kovin iso. Käytin Ilon röntgenissä ensimmäisenä mahdollisena päivänä (kun se oli meillä hoidossa viimeistä päivää). Röntgenissä näkyi kyllä pentuja, mutta koska luutuminen oli vasta alkanut, olivat kuvat niin haileita, että niistä oli ihan mahdoton saada selville pentujen lukumäärää. Varmuudella kaksi, luultavasti ainakin kolme, enemmästä oli mahdoton sanoa. Ensimmäisessä kuvassa näkyi kaksi, toisessa tuntui olevan kolme rankaa. Eläinlääkäri totesi, että on parempi katsoa uudelleen.

Ja miksikö se on niin tärkeää? No, suurin osa kasvattajista ei tuota pentujen määrää tiedäkään ennen synnytystä. Noin 1,5 vuotta sitten Pimu synnytti seitsemän pentua (ultrassa näkyi HUOMATTAVASTI pienempi määrä). Kaksi päivää myöhemmin Pimu alkoi käyttäytyä kummasti ja työnsi selvästi (ei mitään jälkisupistuksia vaan ihan kunnon työntöjä) ja synnytti vielä yhden (kuolleen) pennun. Onneksi synnytti, sillä sisään jäänyt kuollut pentu olisi ollut emälle hengenvaarallinen. Tuon tapahtuman jälkeen päätin, että haluan jatkossa tietää montako pentua pitää saada ulos…

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>