Pennut tuli ja meni, samoin arvokisat jne…

Oho, pitäisköhän tänne joskus kirjoittaakin jotain :P

Huh ja huokaus: Flown pennut lähtivät maailmalle meidän ihanaista Freyaa lukuun ottamatta ja kaikista pennuista on kehittynyt hienoja pieniä koiranalkuja :) Freyakin on jo melkein 5,5kk vanha suloinen pikkuriiviö, jonka hampaat ovat vaihtuneet ja purenta alkaa asettua kohdilleen. Agilityä on aloiteltu hyvin pikkuhiljaa, voisihan tuo enemmänkin treenailla, mutta johonkin aika vaan ”valuu”.

Flown pentujen jälkeen syntyivät 17.4. Avan pennut ja 20.4. Mistyn pennut. Avan synnytys ei mennyt ihan toiveiden mukaisesti; kolmen tunnin työntelyn jälkeen ensimmäinen pentu syntyi lopulta eläinlääkärissä (jäi päästään kiinni) ja kolme seuraavaa saatiin ulos normaalilla synnytyksellä. Neljäs lähti tulemaan peppu/ häntä edellä ja jouduttiin lopulta leikkaamaan. Valitettavasti tuolla pennulla oli kitalakihalkio ja se jouduttiin lopettamaan. Jäljelle jääneet kolme pentua olivat oikein tomeria ja imetys sekä pentujen hoito sujuivat hyvin. Nyt nuokin pennut ovat jo uusissa kodeissaan!

Mistyn synnytys sen sijaan sujui vähän liiankin hyvin; Misty alkoi synnyttää muutama tunti lämmönlaskun jälkeen ilman minkäänlaista näkyvää avautumisvaihetta. Kaikki viisi pentua syntyivät reippaassa tahdissa ja pentuaika sujui näidenkin osalta hyvin :) Kaikilla pennuilla on kivat kodit ja saan onneksi nähdä pentuja usein :)

Kesällä on sitten kierretty agilitykisoissa; SM-kisat järjestettiin tänä vuonna Nastolassa, karsinnat Turussa ja agirotu Ylöjärvellä. Kivaa oli kaikissa tapahtumissa, vaikkei jälkipolville mitään merkittävää kerrottavaa jäänytkään ;)

Tällä hetkellä odotellaan Flown siskon eli Windyn pentuja. Kovasti näyttää siltä, että Windy on tiine; ultraa ei ole otettu, mutta Windy on syönyt hyvin huonosti ja muutkin merkit viittaavat tiineyteen. Windy on siis Scotstyles Flying With the Wind ja pentueen isänä on Tanskan tuonti Kassu eli Streetrunner’s Kashmir. Alustavia pentuvarauksia on tässä vaiheessa kahdesta nartusta ja kahdesta uroksesta…

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>