Flow synnytti 4 poikaa ja 3 tyttöä, sekä Misty että Ava on astutettu

Viimeinen viikko on ollut lievästi sanottuna hektinen; meillä on podettu influenssaa ja siinä sivussa synnytetty sekä astutettu koiria. Ihan ensimmäiseksi Flown synnytykseen:

Flow synnytti sunnuntai-iltapäivänä 7 pentua noin 16 tuntia kestäneen avautumisvaiheen jälkeen. Ensimmäistä pentua se työnteli reilun tunnin ja Flowlle suhteellisen iso (208 g) urospentu syntyikin lopulta autossa (matkalla eläinlääkärille; käännyimme toki kotia kohti). Aika tiukkaa oli saada tuo ensimmäinen pentu ulos, mutta seuraavat kolme urosta tulivatkin perässä kuin plussapallot. Neljättä urosta odoteltiin sitten 1,5 tuntia, mutta hienosti sekin saatiin tuli lopulta aika vähillä työnnöillä. Neljän pennun jälkeen näytti pitkään siltä, että Flow lopetti synnytyksen ja hoiteli vain pentujaan. Kun viidettä ei 1,5 tunnin kuluessa kuulunut, pakkasimme pennut ja Flown autoon. Emme päässeet kilometriä pidemmälle kun ensimmäinen tyttöpentu syntyi autoon. Seuraava tyttö tuli 25 minuuttia myöhemmin ja sen jälkeen Flow asettui imettämään ja melkein nukahti. Viimeinen pentu syntyi tuntia myöhemmin parilla työnnöllä! Loppuen lopuksi kaikki sujui siis oikein hyvin, kasvattaja vaan oli vähän hätäinen välillä ;)

Flow hoitaa pentujaan hyvin ja painot ovat lähteneet hienosti nousuun. Ensimmäisen vuorokauden aikana painot tosin muutamalla viimeksi syntyneellä pennulla tippuivat, mutta nyt vajaa 4 vrk synnytyksestä kaikki pennut ovat saaneet hyvin painoa lisää.

Misty eli Scotstyles Misty Flip on astutettu aivan ihanalla Scraffyllä! Scraffy on oikealta nimeltään McAllister’s Three Wishes http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI26663/14&R=339  ja se on sekä luola- että metsästysvalio. Scraffy oli meillä muutamia päiviä ja täytyy sanoa, että se on aivan mahtavan luonteinen pieni koira! Tästä yhdistelmästä lisää myöhemmin.

Myös Ava eli Present for Scotstyles Mysia Zaglada on astutettu. Ava astutettiin kahdella kivalla uroksella; sekä Pattonilla (Tupla-Täplän Täynnä Toivoa) että Jehulla (Scotstyles Aussie Rules). Toivotaan, että astutus on onnistunut, sillä viime astutuksesta Ava jäi tyhjäksi.

Alan tuntea itseni melkein pentutehtailijaksi :/ Tänä vuonna näitä pentueita tuleekin useita, mutta ehken sentään ole tehtailija. Yhtä huolella kaikki pennut hoidetaan ja sosiaalistetaan. Tälle vuodelle nyt vaan sattuu kasautumaan useita pentueita monista eri syistä johtuen!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>