Pentuja, agilityä ja pentuja

Tämä kevät on ollut melkoista pentuaikaa… Una ja Rossi ovat valloittaneet paitsi meidän, myös useiden muiden ihmisten sydämet rohkeudellaan, reippaudellaan, vilkkaudellaan ja avoimuudellaan :) Nyt nuo pallerot ovat siirtyneet omiin koteihinsa tekemään uusia valloituksia. Rossi muutti siis Lauttasaareen ja Una hieman kauemmaksi Kokkolaan. Onneksi uskon näkeväni Unaakin suhteellisen usein! Seuraavan kerran viimeistään toukokuun lopussa Turussa :) Niin ja Unahan saattaa sitten jossain vaiheessa isona tyttönä tulla meille tekemään pennut, jos kasvaa ja kehittyy hyvin :)

Rossin ja Unan lisäksi pentuasioita on lisääkin: Ava eli Puolan tuontinarttuni Present for Scotstyles Mysia Zaglada on astutettu ihanalla Pattonilla, Pattonin oikea nimi on Tupla-Täplän Täynnä Toivoa. Pattonhan on jo viime kesän Liekin pentujen isä ja olen ollut niihin pentuihin supertyytyväinen (no, jos ei yhtä purentavikaa lasketa). Luonteeltaan nuo pennut ovat todella kivoja. Ava asui nyt meillä ensimmäistä kertaa muutamia päiviä, tähän asti olen nähnyt sitä lähinnä vain agilityhallilla. Täytyy kyllä sanoa, että Ava oli vähän erilainen kuin luulin. Se on paljon ihmisläheisempi halailija kuin luulinkaan: kiipesi heti meille tultuaan Timon syliin ja painoi pään Timon rintaa vasten (vaikkei tunne Timo käytännössä ollenkaan)  <3  Avalla on ilmiömäinen nenä ja vahva riistavietti. Se on kuitenkin aavistuksen pehmeä. Keinoluolilla se on käynyt pari kertaa ja haukkuu kettua, mutta rohkeutta todelliseen työskentelyyn tarvittaan vielä vähän lisää. Agilityssä Ava on todella nopea, joten mielenkiinnolla odottelen miten Anne Avan kanssa pärjää tulevaisuudessa :) Patton taas on todella vahvahermoinen ja (hyvällä tavalla) kova koira. Iloinen, ystävällinen ja rauhallinen koira kotona, mutta toimii luolilla (valio) ja harrastaa metsästystä. Siitä saisi erinomaisen agilitykoiran jos sen kanssa alkaisi treenata!!! Patton on vahva ja nopea sekä leikkii ja toimii hyvin myös ihmisen kanssa! Odotukset ovat siis kovat myös näiden pentujen osalta :)

Eivätkä pentu-uutiset lopu tähän: Yllätin itseni hankkimalla Monicalta Pimun (Double Barrel’s Holly Dolly) täysveljen eli nyt 10 viikkoa vanhan Double Barrel’s Snickelfritz:in. Päätös syntyi intuitiivisesti hyvin lyhyessä ajassa ja kävinkin pari viikkoa sitten hakemassa Fritzin (alias Jussin) Ruotsista. Aivan hurmaava nuorimies; rohkea, reipas, innokas, iloinen… ihan täydellinen ainakin nyt pentuna. Ja rakenteeltaan oikein hieno pentu! Fritz on sijoitettuna Kertun perheeseen Saloon ja kaverina sillä on Cairnterrieri Vappu :)

Jottei elämä olisi pelkää pentuilua niin kerrotaan nyt vähän agility-uutisiakin! Olen saanut lainata Suloa (Scotstyles Foxtrot) syksyn ja kevään aikana kisoihin ja meillä on nyt SM- kisoihin ja MM- karsintoihin vaadittavat nollat kasassa :) Syksyn ja kevään aikana olen tehnyt Sulon kanssa 15 nollaa, joista 1 tupla, 1 tripla ja kaksi voittoa (molemmat viime viikonloppuna) sekä 10 muuta palkintosijaa. Ihan mieletön tuo koira, kiitos Annelle lainasta ja koulutuksesta!!! Sulon kanssa on todella kiva kisata ja yhteistyö toimii uskomattoman hyvin siihen nähden, että me emme käytännössä treenaa yhdessä lainkaan. Yhteistä treeniaikaa on takana ehkä 1-2 tuntia? Josko tässä ennen SM- kisoja vaikka vähän jossain vaiheessa treenattais ;)

Myös Flow on saanut kasaan 6 nollaa. Käytännössä meiltä siis puuttuu enää 1 nolla SM- kisoihin pääsystä, kun tuplanollakin on hankittuna. Tavoitteena on ollut kehittyä ja kehittää yhteistyötä, ei tavoitella nollia. Mutta saattaahan se olla, että tuo puuttuva nolla vielä tulee ja sekin lähtee kisaamaan SM- kisoissa. Tosin mullahan on siellä jo Chili ja Sulo ;) Timo tosin uhkasi ottaa Chilin (sillä on myös nollat kasassa sen kanssa) SM- kisoihin jos minä saan Flow:n sinne. En kuulemma tarvitse sinne kolmea koiraa (miksen?) ja hänellä on vain yksi… ;) eli Fly.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>