Meillä on pentuja!

11061712_942929489072770_7714591012862141895_n

Flyn ja Elmon pennut syntyivät eilen aamulla, eli perjantaina 13.3. Ensimmäistä pentua Fly alkoi työntää klo 5.40 aamulla ja pentu syntyi jalat edellä klo 6.20. Ihmettelin ensin pitkää työntövaihetta,  Flyn edelliset pennut kun syntyivät kaikki ihan muutaman työnnön tuloksena. Kun näin pennun tassut, en enää ihmetellyt niin paljon; jalat edellä syntyviä joutuu punnertamaan vähän enemmän! Ennen seuraavaa pentua syntyi repaleinen ja musta istukka, joten aloin aavistaa, että seuraava pentu on hyvin hyvin suurella todennäköisyydellä kuollut :(  Aavistukseni osui valitettavasti oikeaan: Fly työnsikin kuollutta ja melko isoa pentua (182g)  pitkään ja voimakkaista työnnöistä huolimatta pentu saatiin ulos vasta 1h 20 minuutin punnerruksen kuluttua. Varmuuden vuoksi ja supistusten heiketessä (Fly oli työntänyt hyvin voimakkaasti reilusti yli kaksi tuntia!) menimme eläinlääkäriin (pienen soittelupaniikin jälkeen, me kun emme meinanneet saada aikaa mistään!) ja siellä Fly sai kalkkia suoraan suoneen. Välittömästi kalkin antamisen jälkeen Fly työnsi muutaman kerran ja saman tien syntyi hieman sinertävä pentu. Olin ehtinyt jo pelätä, että tämäkin pentu syntyy kuolleena, mutta onnekseni pentu oli hengissä ja aamulla elävänä syntyneen pojan seuraksi saatiin hyvinkin topakka tyttö! Lopulta eläviä pentuja syntyi vain kaksi ja koko perhe oli hyvin murheellinen pienestä Enkelitytöstä :( Kaikella on kuitenkin tarkoituksensa, vaikkei sitä aina voi mitenkään ymmärtää. No, ehkä se selviää ajan kanssa!

Molemmilla pennuilla on hyvät ja rakastavat kodit odottamassa ja ikäväkseni meidän lisäksemme myös muutama koti jäi odottamaan seuraavia pentueita. Fly oli tarkoitus steriloida tämän pentueen jälkeen, mutta nyt pohdin vielä josko ehkä teettäisin sillä kuitenkin vielä kolmannen pentueen… Mitään päätöstä en ole sen suhteen tehnyt enkä tee ihan heti (ajatus tästä kun syntyi vasta eilen), mutta avasin nyt kuitenkin oven tälle mahdollisuudelle ;) Jos pennut teetetään niin ajankohta on ensi vuonna, luultavasti syksyllä.

Free on tätä kirjoittaessa ensimmäisissä kisoissaan Timon kanssa :) Ensimmäisen radan tulokset tulivat ja radalta tuli 5 virhettä, Timo kun oli jättänyt sen hulluun paikkaan ja Free tuli ensimmäisen esteen ohi! Kaksi rataa vielä edessä :)

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>