Pennut lentäneet pesästään, agilitypäivityksiä ja Flyn juoksujen odottelua :)

Jaahas, aika on taas juossut jonnekin! Kaikki pennut ovat lentäneet pesästään ja kaikille saatiin hyvät kodit <3  Ensimmäinen pentueeni täyttää tänään 11 vuotta, joten lämpimät onnittelut Shiralle, Sampolle ja Blancalle sekä pilvenreunalta meitä katseleville Lennille ja Semille! Tuikku äiti onnittelee pentujaan ja odottelee omia 13v. synttäreitään :)

Näillä viimeisimpien pentueiden pennuilla on kaikki hyvin ja emätkin ovat toipuneet synnytyksen rasituksista. Liekki kävi hyvin lähellä kuolemaa, kun se sai kalkkishokin ihan imetyksen viime metreillä ja koiran kunto romahti muutamassa tunnissa käsittämättömän huonoksi. Siitä lisää myöhemmin… Onneksi Liekki selvisi ja onneksi heräsin sen parahdukseen :( Kylmät väreet kulkevat vieläkin pitkin selkärankaa… Hyi kamalaa! Mielestäni olin kalkin suhteen hyvin tarkka, mutta seuraavan pentueen osalta olen sitten vieläkin tarkempi! Syötän kalkin koiralle, enkä sekoita sitä ruokaan… jos ruoka nimittäin jää syömättä, niin eipä se saa sitä kalkkiakaan! En myöskään jatkossa kuvittele, ettei emä imetä, vaikka se päivällä antaakin pennuilleen tiukasti kyytiä niiden pyrkiessä nisille. Se voi silti imettää yöllä ja todennäköisesti niin tekeekin!

Flow on tässä syksyn aikana siirtynyt vähän vaivihkaa agilityn 3- luokkaan. Se ei kyllä ole millään tapaa ”valmis”, vaikka onkin teknisesti hyvin osaava. Olemme edelleen tehneet hyvin vähän (liian vähän) ratatreenejä ja luvassa on paljon harjoituksia kisatilanteissa seuraavien kuukausien aikana! Flow on luontaisesti estehakuinen (toki myös opetettu tarjoamaan esteitä), mutta pidempää rataa tehtäessä se ei vielä selvästi hae rataa, vaikka hakeekin esteitä. Uskon tämän ominaisuuden paranevan harjoitusten myötä.

Myös Flown sisarukset ovat kisanneet agilityssä ja menestyneet oikein hyvin! Salma on viittä vaille kolmosissa ja myös Windy, Manu ja Aave osoittavat hyviä taipumuksia agilityyn! Salma suorittaa ja lukee rataa huomattavasti Flow:ta paremmin ja on ainakin tällä hetkellä nopeampi kuin Flow (joka sekään ei ole hidas, mutta Flow menettää vielä paljon aikaa kokemattomuuttaan). Olen oikein iloinen koko tästä pentueesta riippumatta siitä missä kehitysasteessa itse kukin koira on! Luokkataso ei kerro koiran osaamisesta paljonkaan, eikä tärkeintä ole se missä luokassa kisataan :)  Olen onnellinen siitä, että jokainen koira pääsee harrastamaan ja niissä on riittävästi kapasiteettia ja potentiaalia, jotta koirakot voivat halutessaan pärjätä ihan vaikka Suomen huipulla :). Niin tai miksei korkeamallakin ;)

Flyn kohta 2 vuotta täyttävistä pennuista ajatukset siirtyvätkin Flyn seuraavaan pentueeseen. Odottelen Flyn juoksuja alkavaksi kuukauden sisällä ja Flyhan on tarkoitus astuttaa Elmolla (Green Perry’s Boomer). Tästä pentueesta on alustavasti varattu 2 narttua ja 1-2 urosta. Toivotaan, että kaikki sujuu suunnitelmien mukaan :)

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>