Liekki synnytti 4 pentua, 1 poika vapaana hyvään perheeseen

Kaikki synnytykset ovat erilaisia, sen sain taas eilen oppia! Liekin lämmöt sahasivat muutaman päivän välillä 37,0-37,8, mutta alle 37 lämmöt eivät oikein tuntuneet menevän. Eilen aamulla sain sitten lukeman 36,8 enkä oikein tiennyt olivatko lämmöt käyneet sen alempana. Liekki alkoi kuitenkin aamupäivän aikana petailla ja läähätellä, joten tiesin avautumisvaiheen alkaneen. Päivän mittaan se läähätteli ja petaili jonkin verran ja iltapäivästä läähättely kiihtyi.

Sitten illalla alkoi tapahtua; klo 17:45 Liekki alkoi työntää ja työnnöt olivat klo 18 aikaan jo hyvin voimakkaita. 18:05 tuli vihreää vuotoa ja Liekki työnsi tosissaan parin minuutin välein. Klo 18:15 soitin päivystävälle eläinlääkärille kysyäkseni kauanko vielä odotetaan ja hän oli sitä mieltä, että olisi hyvä lähteä saman tien liikkeelle. Hän neuvoi lähtemään Aistiin, koska hänellä itsellään ei ollut mahdollisuutta anestesian valvontaan. Niinpä pakkasimme Liekin autoon ja lähdimme koko perheen voimin Aistiin. Siellä odottelimme jonkin aikaa ja vihdoin vähän seitsemän jälkeen eläinlääkäri tuli paikalle ja tutki Liekkiä: pentu ei ollut vielä edes synnytyskanavassa voimakkaista työnnöistä huolimatta. Pohdimme yhdessä mitä tehtäisiin: leikataanko suoraan vai kuvataanko. Hetken mietittyämme päädyimme röntgen- kuvaukseen. Kuvausta odottaessamme Liekki työnsi hyvin voimakkaasti ja tiheästi, useita kertoja per minuutti. Röntgenissä näkyi, että ensimmäinen pentu olikin jo edennyt synnytyskanavaan ja pää oli ohittanut kapeimman kohdan. Pian röntgenin jälkeen ensimmäinen poika-pentu syntyikin sitten Aistissa, kun Liekki oli työntänyt voimakkaasti yhteensä jo kaksi tuntia. Eläinlääkäri tutki röntgen kuvaa tarkemmin ja totesi, että muut pennut olivat suurin piirtein saman kokoisia kuin ensimmäinenkin. Totesimme, että Liekin kannalta lienee parasta jatkaa synnytystä kotona ja niinpä pakkasimme pennun lämpimästi ja siirryimme autoon.

Kotia lähestyessämme Liekki alkoi työntää uudelleen ja pienet sinertävät jalat näkyivät. Liekki lopetti työntämisen ja yritin saada otetta pennun tassuista. Ote luiskahti ja pentu painui takaisin synnytyskanavaan. Pyysin Timoa pysähtymään ja Timo ajoikin Ruusulinnan p- paikalle. Otin Liekin autosta ja juoksutin sitä pienen lenkin (jotta työnnöt voimistuisivat) ja palasin takaisin autoon. Liekki alkoi taas työntää ja sain kuin sainkin otteen pienistä tassuista pyyhkeellä. Siinä Ruusulinnan p-paikalla syntyi sitten sitten toinen poika, joka sinisistä tassuistaan huolimatta oli elossa ja virkosi hieromisen jälkeen hienosti. Ajoimme kotiin ja ehdin juuri saada Liekin pentulaatikkoon kun seuraavan pennun pää alkoi näkyä. Autoin Liekkiä ja kiljaisun saattelemana syntyi ensimmäinen tyttö- pentu. Eikä kovin monta minuuttia ehtinyt kulua kun toinenkin tyttö saatiin ulos ja tiesimme synnytyksen päättyneen.

Toisena syntyneen pojan varpaat olivat vielä tunti synnytyksen jälkeen aavistuksen sinertävät, mutta yöhön mennessä nekin olivat vaaleanpunaiset.

Pennut olivat hyvin tasaisen kokoisia ja Liekin pennuiksi isoja. Urokset painoivat 172 ja 181 grammaa, nartut 190 ja 193 grammaa. Molemmat nartut ja toinen uros ovat varattuja, toinen poika etsii peruutuksen vuoksi vielä omaa aktiivista kotia :)

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>