Odottavan aika on pitkä…

Tänään on kulunut 61 vrk Liekin ensimmäisestä astutuksesta. Lämmöt eivät vielä ole laskeneet alle 37- asteen, eli ihan vielä ei synnytellä. Liekki on hyvin rauhallinen ja nukkuu enimmäkseen. Pihalla se käy välillä terassin alla tarkistamassa pesäänsä (tai se siis luulee, että pesä on siellä…). Sitten kun lämmöt laskevat, en enää päästä sitä itsekseen pihalle. Hyvin se onneksi tulee sieltä terassin alta ihan kutsumalla.

Vielä ei ole mitään varsinaista kiirettä synnytellä. Pennut liikkuvat hyvin eikä niillä ole mitään hätää. Hieman päänvaivaa tuottaa tuo Liekin pahoinvointi; se ei ole keskiviikkoaamun jälkeen oikein syönyt mitään tai jos on syönyt, niin sitten on oksentanut syömänsä pois. Olen antanut sille Nutri-plus geeliä, että saa edes hieman energiaa. Lisäksi olen sivellyt sen kitalakeen parin tunnin välein muutaman ruokalusikallisen Royal Caninin pentumoussea ja se on pysynyt kohtuullisen hyvin Liekin sisällä. Mutta heti jos alan ”ahnehtia” (syötän enemmän kuin pari ruokalusikallista), niin Liekki oksentaa kaiken ulos. Täytyy sanoa, että en kyllä pistäisi yhtään pahakseni, jos pennut vaikka kohtapuolin syntyisivät ;)

Freen pennut kasvavat tasaisesti. Poikien painot lähentelevät puolta kiloa ja pienin tyttökin on jo reilusti yli 300 grammainen. Pieniähän nuo ovat, mutta oikein sisukkaita. Free yrittää edelleen kantaa pikkutyttöä ulos aina aamuisin, mutta päivän mittaan se jättää sen rauhaan. Olisi kyllä kiva tietää mitä ihmettä sen päässä pyörii. Se tietää oikein hyvin, etten minä oikein arvosta pennun kanniskelua. Jos tulen pentuhuoneeseen juuri kun se on ottamassa pentua suuhunsa, se luopuu ajatuksesta ja jättää pennun rauhaan :)

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>