Pentuja, lisää pentuja, misseilyä ja agilityä

Freen pennut ovat alun säikäytysten jälkeen lähteneet kasvamaan oikein hienosti :) Ne ovat nyt 16 vrk vanhoja ja niiden silmät ovat auenneet. Isot kokoerot niillä toki on, kun pojat ovat jo yli 400 grammaisia ja pienin tyttö vasta 280 grammainen. Kaikki ovat kuitenkin melkein nelinkertaistaneet syntymäpainonsa, joten hyvällä tiellä ollaan! Kampurajalkaisena syntyneen tytön kampurajalasta ei ole enää merkkiäkään, eikä kyllä ollut enää 3-4 päivää synnytyksen jälkeen. Free hoitaa pentuja edelleen hyvin tunnollisesti, muttei enää vietä ihan koko aikaa pentulaatikossa. Aina silloin tällöin Free on sitä mieltä, että pienimmän pennun pitää päästä ulos, sillä se seisoo pentuhuoneen ovella pikkupentu suussaan. Luovuttaa sen kyllä sitten pyynnöstä minulle :)

Liekkikin on saapunut meille ja voi hyvin paksusti. Painoa sillä on meidän vaa’an mukaan n. 7,5 kg, eli vajaat kaksi kiloa on tullut lisää sen normaalipainoon verrattuna. Tänään on kulunut 59 vuorokautta astutuksesta ja synnytys lähestyy pikkuhiljaa. Lämmöt eivät ole vielä laskeneet alle 37, mutta pientä sahausta on havaittavissa kun lämpö on muutaman kerran käynyt jo 37,2:ssa. Liekki ei enää oikein suostu syömään (no, kädestä sitä on syötetty tähänkin asti) ja nyt aamulla se oksensi sen vähänkin mitä suostui nielemään. Veikkaisin, että viikon loppuun mennessä meillä on lisää pentuja. Yksi Liekin pennun varanneista perheistä päätti vaihtaa rotua, joten jos ultra pitää paikkaansa niin yksi pentu olisi kotia vailla…

Viime viikonloppuna osallistuimme kasvattiemme kanssa ”sankoin joukoin” Tervakoskella järjestettyyn KV- näyttelyyn. Parhaiten menestyi AVA (joka ei ole kasvattini vaan Puolasta tuotu sijoitusnarttuni) eli Present for Scotstyles Mysia Zaglada. Ava oli ROP eli rotunsa paras ja sai sertin ja cacibin :)  Oikein hienosti pärjäsivät myös muut; Flow sai ERIn eli erinomaisen ja oli nuorten kilpailuluokassa 4. Fannyn ja Alfonsin pennut Jehu ja Roo saivat molemmat EH:n (erittäin hyvä) ja saman saivat myös Jalo (Frida&Kleni), Misty (Enni&Ukko) ja Windy (Fly&Tintin). Olin myös ilmoittautunut ensimmäistä kertaa kasvattajaluokkaan ja sinne otin Flow:n, Jalon, Jehun ja Roon, koska ne olivat eniten saman oloisia ;) Muita kasvattajia ei tässä luokassa ollutkaan ;) Mutta sain KP:n ja tuomari Matti Luoso kirjoitti seuraavaa: Ryhmä koostuu kolmesta eri yhdistelmästä. Tyypiltään samanlaisia, saman malliset päät, hyvät rungot. Takaosiin kannattaa kiinnittää huomiota. Kaikki koirat luonteeltaan ystävällisiä, mutta osa kaipaa kehäkoulutusta :) No, täytyy muistaa, että tämä oli Jehulle ja Roolle ensimmäinen näyttely ja siihen nähden käyttäytyivät kyllä ihan hienosti! Eivätkä rähisseetkään toisilleen! :)

Flow aloitti myös viime viikonloppuna ”agilityuransa” ja sai kolmelta radalta yhden nollan, joka oli samalla voitto ja sen ensimmäinen luva :) Vielä on paljon hiottavaa, mutta tästä on hyvä jatkaa!

 

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>