Free synnytti 2 urosta ja 2 narttua

Free synnytti sitten viimein tiistaina 19.8. Ehdin jo käydä eläinlääkärillä päivää ennen synnytystä tarkistamassa onko kaikki hyvin, kun lämmöt vaan seilasivat ja Free oli välillä virtaa täynnä ja välillä melko tuskainen. Röntgenissä näkyi 4 pentua, siinä vaiheessa köllöttelivät vielä varsin syvällä kohdussa. Ultralla katseltiin sitten sydämiä ja laskettiin sykkeitä; siltäkin osin kaikki oli kunnossa.

Aikaisin tiistaiaamuna (tai oikeastaan yöllä) Free sitten alkoi vihdoin läähätellä ja petailla enemmän. Ensimmäinen pentu syntyi kuuden tienoilla aamulla ja viimeinen klo 9:30. Pennut olivat todella pieniä, mutta muuten hyväkuntoisen oloisia. Itse synnytyskin oli erittäin helppo; ensimmäistä pentua Free työnsi vartin verran, toinen (se pienin, 74 grammaa painanut tyttö) ”putosi” työntämättä noin puolen tunnin kuluttua ja kaksi viimeistä syntyi yhdellä työnnöllä.

En oikein aluksi osannut huolestua pennuista, koska pienestä koosta huolimatta ne vaikuttivat oikein elinvoimaisilta ja napakoilta. Pienin painoi siis tuon 74 grammaa ja suurin 114 grammaa. Toisen tytön toinen takajalka tosin näytti vääntyneeltä kampurajalalta ja ajattelin, että saatan menettää sen jos jalka ei ala kehittyä oikein. Kolme päivää synnytyksen jälkeen jalka oli kuitenkin täysin normaali.

Yhtä lukuun ottamatta kaikkien painot kuitenkin laskivat ensimmäisen vuorokauden aikana. Tämä on ihan normaalia, mutta kun painot sitten lähtivät nousuun, se tapahtui hyvin hitaasti. Annoin molemmille nartuille lisämaitoa 1,5-2,5 tunnin välein, mutta painonnousu oli edelleen hidasta. Siinä vaiheessa aloin sitten stressata vähän enemmän. Lisäksi melkein menetin pienimmän pennun kun Free oli mennyt sen päälle makaamaan. Pikkuinen Kirppu kun haki lämpötyynyistä huolimatta lisälämpöä emänsä alta ja Free taas koitti koko ajan auttaa sitä petaamalla itseään parempaan paikkaan. Vaikka valvoin pentuja ensimmäisten kahden vuorokauden ajan miltei 24h/vrk, kävin tietenkin välillä keittiössä keittelemässä pulloja jne. Kerran keittiöstä tullessani ei pienintä pentua näkynyt missään. Arvasin heti, että se on Freen alla ja kun nostin Freen pois sen päältä, pikkuinen makasi lähes elottomana ja kieli ulkona. Onneksi se alkoi virota jo ennen kuin kunnolla ehdin edes sitä hieroa ja toipui nopeasti.

Nyt kun synnytyksestä on kulunut 6vrk, painaa pienin pentu hieman vajaat 120 grammaa ja isoin on lähes tuplannut syntymäpainonsa (taisi olla 225 grammaa nyt illalla?). Pahin alkaa olla ohi, vaikka koskaanhan noiden kanssa ei kokonaan voi huokaista helpotuksesta. Nyt nautitaan kuitenkin tästä hetkestä ja pentulaatikon tuhinasta!

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>