Luolakokeita, agilityä ja juoksuja

Huhtikuun lopussa kokoonnuttiin useampien kasvattien kera ensin kettutreffien ja sitten agilityn merkeissä. Suurin osa toimi jälleen hyvää taipumusta osoittaen ja olen oikein iloinen hienoista koirista!

Free kävi toukokuussa kolmessa LUT kokeessa, joista ensimmäisessä ja kolmannessa se sai tuloksen B-44 (eli parhaat mahdolliset pisteet). Ensimmäinen koe kesti ehkä minuutin (jos sitäkään) kun tuomari löi pellin Freen nenän eteen. Toisessa kokeessa Free joutui uuteen tilanteeseen, kun vastassa olikin todella kova ja pitkälle vastaan tuleva (myös A-kokeessa käytetty) kettu. Freellä meni pakka sekaisin ja se jäi liian kauaksi haukkumaan, eikä oikein kunnolla kerännyt rohkeutta tullakseen takaisin ketun iskuetäisyydelle. Lopulta keskeytin kokeen. Kolmannessa kokeessa huomasi, että Freelle oli tullut vähän ”älliä päähän”, eikä se syöksynyt enää suin päin ketulle, vaan aloitti painostuksen hieman kauempaa edeten pikkuhiljaa lähemmäs. Iskuista huolimatta Free ei perääntynyt ja sai lopulta pellin nenän eteen noin 4 minuuttia kokeen alusta. Nyt sitten olis vielä A- koe edessä, syksymmällä taas kun kokeita alkaa olla enemmän.

Agilityssä ollaan edetty ”pentujen” (Flow ja Free) kanssa ihan hyvin, mutta kepit ja kontaktit ovat edelleen kesken. Vajaan kuukauden päästä olis tarkoitus kisata agirodussa, joten nyt pitäisi suorittaa viimeistelyjä ;)  Fly ja Chili ovat treenanneet ja kisanneet jonkin verran, mutta maltillisesti kuitenkin. Nyt tulevana viikonloppuna järjestetään agilityn SM-kisat Tampereella, joten peukut pystyyn :)

Tuntuu siltä, että kaikki kevään juoksut ovat todella paljon myöhässä: Liekin, Freen, Flyn ja monen tuttavan koirankin juoksuja on odoteltu jo jonkin aikaa. Liekin juoksut eivät ole siis vieläkään alkaneet :O  No, Freen juoksut alkoivat vihdoin ja tämä juoksujen alun pitkittyminen saa minut pohtimaan mitä tekisin…

Liekin astutan joka tapauksessa tästä alkavasta juoksusta ja nyt kun LOA- testin tulokset viimein tulivat, on sulhanenkin tiedossa (ellei se sitten ole Tanskassa juuri kun pitäisi astuttaa…). Liekki astutetaan näillä näkymin Tupla-Täplän Tornadolla eli Osmolla :)

Nyt kun sekä Freen että Flyn juoksut ovat myöhässä, olen tullut siihen tulokseen, että astutan myös niistä jommankumman tästä juoksusta. Free olisi siinä mielessä järkevä astuttaa, että Freelle kaavailemani sulhanen (Junnu, eli Amoenus Boromir) on tarkoitus kastroida mahdollisesti jo ensi talvena ja voi olla, ettei se ole enää käytettävissä seuraavan juoksun aikaan :(  Toisaalta olisin halunnut, että Free olisi saanut vähän kisata ja harrastella Timon kanssa agilityä sekä käydä syksyllä kokeilemassa sitä A- tulosta luolilta… Täytyy pohtia asiaa (pikaisesti, sillä astutus olisi ensi viikolla…). Flyn osalta tilanne on se, että JOS sen juoksut alkavat siten, että astutus olisi vasta maajoukkuekarsintojen jälkeen (29.6. tai myöhemmin), voisin oikein hyvin astuttaa sen tästä juoksusta (paitsi tietenkin jos se on maajoukkueessa ;) ). Fly saisi tehdä pentunsa ja sen jälkeen voisin steriloida sen, kahdet pennut on minusta ihan sopiva määrä. Jos Fly panttaa vielä vähän yli viikon niitä juoksujaan niin astutus on todennäköisesti vasta 29.6. jälkeen…

Decisions, decisions… No, asiaa pohtineena päätin nyt, että toimin seuraavasti: JOS Flyn juoksut eivät ole vielä alkaneet silloin kun Freellä on h-hetki (eli astutusajankohta) niin odotan Flyn juoksujen alkamista ja astutan sen tästä juoksusta. Jos taas juoksut alkavat lähipäivinä, niin sitten astutan Freen tästä juoksusta. Täytyy toki varmistaa, että urokset ovat lähimaastossa ja astutus on mahdollista ;)

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>