Liekki astutetaan kevään juoksuista

Pitkän pohdinnan jälkeen olen päättänyt astuttaa sijoituskoirani Liekin, eli Scotstyles Orange Flamen nyt keväällä alkavista juoksuista. Liekki on positiivinen, kiltti ja helppo koira ja mietin pitkään onko sillä riittävästi harrastuskoiran ominaisuuksia. Sen kanssa kun ei oltu paljon ehditty aiemmin tehdä mitään, enkä voinut tietää miten se oikeasti innostuu asioista. Liekki ei nimittäin ole sellainen koira, joka menisi ”pitkin seiniä” jos sen kanssa ei mitään tehdä. Se on kotona hyvin huomaamaton, vaikka mitään ei tapahtuisikaan. Niinpä piti oikeasti ottaa selville, onko siitä mihinkään ;)

Olen nyt viimeisten kuukausien aikana sitten nähnyt Liekin muutaman kerran erilaisissa tilanteissa ja kuullut Tonin ja Marikan kertomuksia siitä millainen se on ollut heillä ollessaan (on siis ollut Tonilla ja Marikalla syksystä asti): Liekki on nopea oppimaan ja ymmärrettyään, että siltä odotetaan asioiden tarjoamista se alkoi tosiaankin tarjota niitä innokkaasti. Se myös tuo lelujaan eteen ja odottaa, että joku leikkisi. Liekillä on myös riistaviettiä, se jäljestää verijälkeä hyvin, eikä pelkää ilotulitusta tai muita kovia ääniä.

Eilen se kävi katsomassa kettua ja oli toki ensin hieman ihmeissään, muttei pelännyt ollenkaan, kävi rohkeasti ja empimättä haistelemassa kettua ja haukkuikin sitä kun viimein tajusi, että niin kuuluu tehdä :D

Kaiken tämän jälkeen päätin, että kyllä se on ihan hyvä harrastuskoira; aavistuksen pehmeä, muttei missään tapauksessa mitenkään arka!

Liekki

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>