Ihana ”rupinen” lampi ;)

Kyllähän tuo lampi, rantasauna ja iso tontti olivat suuri syy siihen, että tämän talon ostimme ja tänne sitten muutimme. Emme silti arvanneet, miten paljon iloa ne ihan päivittäin meille tuottavat! Kaikki koirat ovat jo käyneet uimassa tai vähintään pulahtaneet veteen. Free kävi ensimmäistä kertaa elämässään uimassa ja selvästi piti siitä ;) Flow on vasta ”tipahtanut” lampeen. Viime viikonloppuna huomasimme, että tuo lampi on aivan täynnä rupikonnia! Tai no, lajimäärityksen osalta olimme erimielisiä ja meidän ”biologi” Timo oli kyllä pitkään sitä mieltä, että ne ovat sammakoita. Lopulta päädyimme kuitenkin yhdessä siihen, että rupikonnia ne ovat. Flykin hieman auttoi lajimäärityksessä, sillä se nappasi veden alta konnan suoraan suuhunsa ja reaktio oli ilmeinen: hyvin nopeasti konna putosi pois suusta ;) Rupikonnathan erittävät limaista, maitomaista ja lievästi myrkyllistä (lähinnä kai pahan makuista; en tosin itse testannut) ainetta, joten ne eivät oikein pedoille maistu! 

Tonttia emme ole vielä ehtineet aidata, mutta koirat ovat toistaiseksi pysyneet pihalla. Toki ne ovat olleet siellä vapaasti vain silloin, kun olemme itsekin olleet ulkona. Pari päivää sitten Tuikku ja Chili alkoivat kiivaasti haistella maata. Arvasin, että nyt on riistaa lähellä ja kutsuin kaikki koirat luokseni. Onneksi treenien jäljiltä taskussa oli makkaranpaloja, joten ripottelin ne maahan ja tyttöjen syödessä näin kun 10 metrin päästä pusikosta lähti jänis täyttä vauhtia pinkomaan kohti hiekkatietä. Se katosi nopeasti, eivätkä koirat onneksi nähneet sitä :)

Olemme myös ehtineet grillata jo useamaan kertaan ja eilen söimme ensimmäistä kertaa terassilla :) En voi sanoa muuta kuin että kyllä maalla on mukavaa! Nyt pitäisi sitten vaan ryhtyä aidan tekoon, että voidaan olla tuossa pihalla hieman rennommin!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>