Flyn pennut visiitillä, agileiri ja Jalo hoidossa

Flyn kävivät vierailulla oikeastaan jo pari viikkoa sitten, mutta olen ollut mukamas taas niin kiireinne, etten ole ehtinyt siitä kirjoittaa! Kaikki pennut ovat kehittyneet kivasti ja ovat yllättävänkin saman kokoisia… eli melko pieniä ;) Tässä nyt ei sinänsä ole mitään kovin omituista, sillä eihän tuo emäkään ole järin iso. Mutta elämä on ihmeellistä ja eihän sitä koskaan etukäteen voi varmaksi tietää minkä kokoisia niistä tulee. Tällä hetkellä näyttää kuitenkin siltä, että kaikki saattavat jäädä mineiksi (alle 35cm). Hampaiden osalta tilanne oli se, että melkein kaikkien pysyvät hampaat näyttävät vaativan pientä painelua (etteivät painu kitalakeen). Uskon kuitenkin, että ahkeralla/riittävällä painelulla hampaat saadaan oikeaan asentoon ilman Anidentin (hammaslääkärin) apua.

Kävimme pentujen kanssa lenkillä (minkä nyt tuolla lumisessa poluttomassa metsässä eteenpäin pääsimme) ja harjoittelimme vähän pöydällä seisomista ja käsittelyä. Pennut olivat reippaita, Energisiä isolla E:llä ja muutenkin varsin ihania. Pojat tulivat oikein hyvin juttuun keskenään ja pääosin tytötkin. Muutaman kerran piti tyttöjen väliin mennä vähän varmuuden vuoksi, mutta muutaman sekunnin erillä pitäminen riitti rauhoittamaan tilanteen. Kiitos kaikille pentujen perheille visiitillä käymisestä, tulkaahan käymään muutenkin. Nyt kun lumet ovat sulaneet meillä on aivan loistava lenkkimaastot!!

Loistavista lenkkimaastoista puheen ollen pääsimme vasta viime viikolla niitä oikein kunnolla testaamaan (aiemmin on ollut liikaa lunta eikä juuri lainkaan polkuja). En voi sanoa muuta kuin että VAU! Tosin koirat törmäsivät yhdellä lenkillä peuroihin (kauriisiin) ja lopputuloksena Chili hävisi :( . Odottelin ja huutelin pitkään paikallaan (maastot kun ovat koirillekin uusia, eivätkä ne välttämättä heti käytä nenäänsä kodin etsimiseen) saadakseni Chilin takaisin. Lopulta oli pakko lähteä kotiin. No, siellähän se koiruus odotteli pihalla sen näköisenä, että ”missä te olette olleet?????” :)

Nyt viikonloppu sujui perinteisen parsoneiden agilityleirin merkeissä Tuorlassa. Ajankohta oli normaalia aikaisempi, joten pientä hässäkkää tuli siitä, ettei kenttää sitten saatu ajoissa kuivaksi/ käyttökelpoiseksi. Lopulta saimme kuitenkin Janitan ja Jaakon hallin käyttöömme ja koulutukset päästiin pitämään loistavissa olosuhteissa. Kouluttajina meillä olivat tänä vuonna Elina Jänesniemi ja Timo Liuhto. Kovasti heistäkin tunnuttiin pitävän! Omista koirista Chili oli yllättävänkin pätevä, Timo Liuhdon radalta ei juuri korjattavaa tullut ja siirryimmekin kokeilemaan muutamaa vähän erilaista suoritustapaa. Elinan radalla sain hioa juuri niitä kohtia, joissa tiesinkin olevan vielä hiottavaa, mutta sekä löysä sylkkäri että vippaus (!!!) saatiin lopulta toimimaan ihan puolimallikkaasti! Sitä paitsi radalla kokeiltiin myös kahta poispäin käännöstä ja nekin saatiin tehtyä! Fly oli treeneissä ihan oma itsensä eli Erittäin Pätevä, eikä Timokaan sitä hullummin ohjannut. Free oli ekaa kertaa leirillä ja sille sen sijaan tuli paaaaljon kotiläksyjä ;) No ei ihme, eihän sen kanssa ole juuri mitään tehty. Minulla oli kunnia kouluttaa leirillä alkeisryhmää (se on ehkä kaikkein ihaninta, niillä koirakoilla kun on se kaikki ihana edessä) ja Flow + Chili saivat toimia mallikappaleina. Alkeisryhmäläiset oppivat hienosti ja saivat myös kotiläksyjä. Toivotaan, että agilitykärpänen puraisi ja innostus syttyi :)

Fridan ja Klenin poika Jalo on ollut meillä hoidossa nyt muutaman päivän (tosin leirin ajan se oli Jennillä ja Jenni osallistui sen kanssa leirin koulutuksiin) ja ihan mahtavasti on kyllä mennyt. Kovasti se on tykännyt tyttöjen kanssa juosta pihalla (sekä uida puolittain jäisessä lammessamme) ja tuntuu muutenkin nauttivan olostaan. Ruoka ei ole oikein maistunut, mutta se nyt ei kovin paljon menoa tunnu haittaavan. Eilen muuten uivat kaikki meidän tytötkin, Flow tosin siten, että se putosi veteen :) No, ei onneksi ollut siitä(kään) moksiskaan :) Jalolla on tänään edessä jännät paikat… Katsotaan nyt miten käy ja raporttia tulee sitten myöhemmin siitä…

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>