Kisoja koirilla, koulutusta kanoilla…

Mihinkähän tämä aika on taas vierähtänyt? Kaikenlaista on tapahtunut, joten pikakertaus niistä:

Flyn pentusille kuuluu hyvää. Ovat oikein nopeaoppisia, reippaita ja energisiä pentuja kaikki. Tällä viikolla ovat joko käyneet tai menossa ensimmäiseen rokotukseen; Flow rokotetaan tänään. Flow on tarkoitus kouluttaa operantin ehdollistamisen menetelmällä 100%, jos vain suinkin siinä onnistumme ;) Agilityssä käytämme tosin jonkin verran houkuttelua (putket), mutta pääosin sekin on tarkoitus opettaa ”naksuttelua”/ tarjoamista apuna käyttäen. Tällä hetkellä harjoitellaan istumisen ”ärsykekontrollia” (ei tarjoa enää istumista vaan istuu ainoastaan käskystä) ja maahanmenoa treenataan myös. Kouluttaminen on kivaa ja mielenkiinnolla odotan mitä kaikkea saan tuon pienen söpöläisen oppimaan. Ainakin se on oppinut, että mamma on hyvä tyyny ;)

Fly on päässyt kisaamaan vihdoin myös Timon kanssa, eikä Timo jäänyt yhtään allekirjoittanutta huonommaksi ekoissa kisoissaan: Fly sai niistäkin kisoista tuplanollan ja sijoitukset samat kuin minulla ja Flylla eli 2. ja 1. Tuikkukin kävi pitkästä aikaa kisaamassa; kaksi kisarataa ja kaksi nollaa tuolle meidän 11- vuotiaalle on ihan hyvä saavutus!

Koirien lisäksi olemme kouluttaneet taas kanoja. Tai oikeammin: kanat ovat kouluttaneet meitä. Hitsi miten innostavia nuo kanakurssit ovatkaan; kanoja kouluttaessa omat virheet kostautuvat heti kun kana alkaa välittömästi reagoida siihen mitä vahvistat. Tahtomattaan sitä vahvistaa usein jotain muutakin kuin sitä mitä yrittää vahvistaa ;)  Kanakurssista saa myös ideoita noiden koirien kouluttamiseen… ja ennen kaikkea siellä innostuu kouluttamisesta J. Suosittelen NIIN lämpimästi kanakursseja kaikille eläinten kouluttamisesta kiinnostuneille!

Meidän talomme on edelleen myynnissä. Hyvät uutiset: olemme saaneet talosta tarjouksen. Tarjous ei ollut ihan sitä mitä odotimme, muttei onneksi mahdottoman kaukana siitä ja päätimme hyväksyä tarjouksen. Ainoa ongelma on, että tarjous on ehdollinen, eli edellyttää, että ostaja saa omansa myytyä ;)  No, muitakin kiinnostuneita on käynyt katsomassa. Toivotaan siis, että asiat menevät eteenpäin! Hiukan on energiaa vievää tuo talon jatkuva esittelykuntoon virittäminen; olisi kiva jo saada keskittyä pakkaamiseen ja uuteen kotiin muuttoon!

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>